Logo_Libutec_Wit.png

De kernactiviteiten

van Libutec

Elektrotechniek

 

Elektrotechniek staat aan de basis van efficiënt werkende installaties en systemen. Elektrotechniek draagt bij aan de duurzaamheid, veiligheid en mobiliteit binnen productiebedrijven. Dat vraagt om een integrale en feilloze samenwerking tussen de verschillende systemen en componenten, zoals datanetwerken, noodstroomvoorzieningen, beveiligingssystemen, communicatiesystemen, licht- en krachtinstallaties. Van ontwerp en advies naar installatie, inspectie en services. Door een goed geplande aanpak worden de elektrotechnische werkzaamheden uitgevoerd, zonder dat de bedrijfsvoering daar invloed van ondervindt.

 

 

Besturingstechniek

 

Kenmerkend in de industriële markt is het snel en flexibel kunnen ontwerpen en installeren van besturingspanelen. In de werkplaats worden besturingskasten, seriematige panelenbouw, schakel- en verdeelkasten compleet nieuw uitgebouwd of oude installaties gerenoveerd.

 

 

Onderhoud & service

 

Na verloop van tijd vormen installaties potentiële risico’s door veroudering, vuil en slechte contacten door corrosie of trillingen. Om de bedrijfscontinuïteit te waarborgen en reparaties of storingen te voorkomen, is het van groot belang dat elektrische installaties goed worden onderhouden en beheert. Door tijdig en gepland onderdelen te inspecteren, keuren, vervangen of schoon te maken, wordt het productieproces gewaarborgd en productiestagnatie tot een minimum beperkt.

 

 

Energie verdeelsystemen

 

Verdeelkasten zijn een belangrijk onderdeel in de keten omtrent energievoorziening. Een grote variatie aan oplossingen zijn mogelijk en worden volgens project- of klantspecificatie uitgewerkt. Hierbij staan gebruiksvriendelijk, veiligheid en de mogelijkheid tot het plegen van onderhoud en uitbreiding centraal. Een dusdanig op elkaar afgestemd systeem zorgt gegarandeerd voor een veilige energieverdeling.

 

 

Engineering

 

Met behulp van EPLAN software wordt ieder elektrotechnisch vraagstuk bewerkstelligd, zoals het ontwerpen van een compleet nieuwe besturingskast of het documenteren en beheren van automatiseringsprocessen. In beide gevallen wordt er een overzichtelijk tekeningenpakket met stuklijsten opgeleverd, rekening houdend met factoren als technische kwaliteit, constructie en maatvoeringen volgens de geldende internationale standaarden. Dit zorgt voor een efficiëntere productie, hogere kwaliteit en leverbetrouwbaarheid.